Na het snacken een koffie? Beter niet

Het nemen van een koffie na je lekkere vette hap is een slechte combinatie. Althans dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Guelph in Canada.

Bij een gezond persoon stijgt de bloedsuikerspiegel al na het eten. Maar dit verdubbelt door de inname van cafeïne, zoals een kop koffie. “De bloedsuikerspiegel springt naar een niveau dat vergelijkbaar is met die van mensen met kans op diabetes”, stelt onderzoeker Marie-Soleil Beaudoin.

“De resultaten vertellen ons dat verzadigd vet interfereert met het vermogen van het lichaam om suikers uit het bloed te filteren; in combinatie met cafeïnehoudende koffie wordt dat effect nog erger”, zegt Beaudoin.

Er werd voor deze studie een ‘vette’ drank ontwikkeld om zo fastfood na te bootsen. De bloedsuikerspiegel ging met 65 procent omhoog na het innemen van de ‘vette’ drank en een kopje koffie.

“Uiteindelijk hebben we ontdekt dat de communicatie tussen de darm en de alvleesklier verantwoordelijk is voor de matige afbraak van suiker in het bloed.”

Bron: ziekenhuis.nl