Koffiepionier Louis Claus overleden


Louis Claus, eigenaar van het bekende Nijmeegse café De Blonde Pater, is afgelopen maandag overleden na een lang ziekbed. Louis was vooral bekend vanwege zijn grote passie voor koffie. Ook heeft hij als coach diverse baristi naar Nederlandse titels geholpen.

Louis heeft vanaf het begin een groot gedeelte bijgedragen om de Nederlandse koffiebeleving naar een hoger niveau te tillen. Jeroen Veldkamp, voorzitter DCP en Nederlands eerste barista kampioen, vertelt op Missethoreca het volgende over Louis;

‘Louis was een prachtmens die een groot deel van zijn leven heeft gewijd aan de totstandkoming van de espressocultuur in Nederland. Hij heeft Nederland internationaal op de koffiekaart gezet. In 2002 bij het eerste NK Barista heb ik hem leren kennen. Wat hij deed, opende de ogen bij anderen. Hij had goed gekeken naar de instructie-dvd. Louis had een ongekende passie voor koffie en wist dat over te dragen op anderen. Je hebt gevers en nemers. Louis was duidelijk een gever. Hij stond altijd klaar voor anderen met tips en adviezen. Het was een lieve, bescheiden familieman’.

Namens Thuisbarista wensen wij familie, vrienden en nabestaanden veel sterke toe bij dit verlies.

Showing 1 comment

  1. Alles was eigenlijk heel goed en smaakvol in de Blonde Pater. Dankzij Louis.

Comments are closed.