‘Koffiegate’ @ Windesheim

Vorige week werd bekend dat de studenten van Hogeschool Windesheim in Zwolle niet langer hun eigen koffiezetapparaat meer mogen gebruiken. Dit vanwege mogelijk brandgevaar. De schoolleiding wil dat alle apparaten uit de lokalen worden verwijderd, maar de studenten weigeren koffie te drinken uit de automaten in het gebouw. Kaldi Koffie & Thee dacht dé oplossing voor ‘koffiegate’ op de Hogeschool Windesheim te hebben. Maar dat liep toch anders dan gepland.

foto: Frans Paalman

Kaldi Koffie & Thee besloot drie dagen lang hun mobiele koffiebar nabij de hogeschool te parkeren. Hiermee wilde ze de stundenten van de School of Media een hart onder de riem steken. “Maar de piaggio met barista Patrick van Zuthem stond amper een uur koffie te venten toen een directeur hem sommeerde om weg te gaan omdat de hogeschoolcateraar had geklaagd”, zegt Kaldidirecteur Nick Kerkhof in de Stentor. “Ik kan me wel voorstellen dat die daar niet blij mee is. Maar Patrick heeft een ventvergunmning en mag dus op de openbare weg koffie verkopen. Hij staat er deze hele week tussen 10.00 en 13.00 uur.” Er werd gisteren op Twitter wel gezegd dat die koffie toch ook wel duur was. “Normaal kost koffie bij ons 2 euro”, aldus Kerkhof. “Maar Patrick heeft er als franchinesenemer voor gekozen om de studenten een bakkie aan te bieden voor 1 euro.”

Iedergeval is ‘koffiegate’ nog niet ten einde. Want is het nu brandgevaar of het exclusiviteitsrecht van de cateraar dat zorgt dat de studenten niet meer kun eigen koffie mogen zetten.