Filterkoffie maakt comeback

Filterkoffie maakt een comeback. Bij koffiegekken en (thuis-)baristi al langer bekend onder de naam ‘slowcoffee’ maar bij het gewone publiek verschijnt er steeds vaker een pot filterkoffie op tafel.  

Douwe Egberts en verschillende foodtrendwatchers noemen de hernieuwde interesse opmerkelijk. “De consument wil absoluut terug naar de basis. We leven in een tijd vol haast. Daarmee is veel verloren gegaan aan tradities, maar ook aan smaakbeleving. De consument van nu is op zoek naar een goede smaak en men komt steeds vaker uit bij producten die uit het oog zijn verloren. Filterkoffie is er zo een. Die staat voor genieten en beleving van de echte smaak van koffie.” aldus Marjan Ippel van trendwatcher Talkin Food.

Crisis of trend?

De koffiepad apparaten verwijnen van het aanrecht. Waar vijf jaar geleden de koffiepads 75 procent van de markt hadden is het nu een nek-aan-nekrace met filterkoffie. Van de vier koppen die gemiddeld per dag gedronken worden wordt de helft nu gezet met een filterapparaat. Het is niet geheel duidelijke of dit nu door de economische crisis komt of het een trend is.

Marjan Ippel stelt het volgende: “Mensen vinden de versgezette filterkoffie weer lekkerder dan bijvoorbeeld espresso. In het buitenland zagen we die trend al. Nederland sluit zich er nu bij aan.” 

Marketing- en communicatiemanager van Douwe Egberts Olga Hesselink zegt: “Filterkoffie wint heel snel terrein terug. Het is de methode bij uitstek waarbij je veel smaak uit de boon haalt. Na de spectaculaire opmars van Senseo en hippe espresso-apparaten gaat de consument nu terug naar nostalgie. En natuurlijk speelt de lagere prijs een rol.”

Bron: telegraaf.nl

Showing 3 comments

  1. Juist! Mijn mokkapotje op het vuur is echt subliem genieten, evenals een bak koffie uit m’n TechniVorm. Van mij hoeft dat ook niet hoor, zo’n onwijs apparaat in huis…

Comments are closed.