Expobar Brewtus 4

Expobar komt met een nieuwe versie van de befaamde Brewtus, de Expobar Brewtus 4. Het is al weer de vierde versie sinds de introductie van de Expobar Brewtus. Net als de vorige versies beschikt de Expobar Brewtus 4 over een E61 zetgroep en twee boilers, een voor het zetten van espresso en een voor het stomen.  

Het grote verschil bij de Expobar Brewtus 4 ten opzichte van zijn voorgangers is dat hij over een eco functie beschikt. Je kunt nu de twee boilers onafhankelijk van elkaar aan/uitzetten, zoals je bij de Vibiemme Domobar Junior. Dit bespaard energie als je alleen espressi wilt zetten en geen gebruik maakt van de stoomboiler. Ook kun je kiezen of je het waterreservoir of een vaste wateraansluiting wilt gebruiken als watertoever voor de machine.

Verder heeft de Expobar Brewtus 4 dubbele manometers voor de boiler- en pompdruk. Een dubbelwandige stoompijp en een antikalkfilter. De nieuwe PID van Gicar zorgt ervoor dat je de temperatuur van de zetboiler met 1 graaf Celsius nauwkeurig kan instellen.

Binnenkort een uitgebreide review van de Expobar Brewtus 4 op Thuisbarista.nl.  

Showing 1 comment

  1. Yep, wordt een leuke barista machine! We zijn afgelopen winter bij Crem geweest (de producent van Expobar) en daar zijn de laatste ideetjes over nieuwe functies ontwikkeld. Op basis van klantvragen en wat we zelf graag wilde toevoegen. De Brewtus was natuurlijk al goed; maar nu flexibeler te gebruiken met de 2 schakelaars, ECO functie en 2 watertoevoeren. En gelukkig niet veel duurder dan het vorige model! Vanaf eind juni verwachten we ‘m.

Comments are closed.