Douwe Egberts World of Origins

Douwe Egberts heeft onlangs drie nieuwe varianten aan hun bonen assortiment toegevoegd. De World of Origins zijn 100% UTZ Certified, wat betekent dat ze verbouwd en geoogst zijn op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier.

De drie World of Origins koffie’s hebben namen die hun afkomst onderstrepen: Dark Roasted Spicy India, Peru Nutty & Sweet en Flowery Papua New Guinea. De koffiebonen komen ieder uit één enkel land en hebben zo ieder een eigen smaakkarakter. Dit wordt bepaald door het klimaat, de grond, het gebied waar deze groeien maar ook hoe de boon gebrand wordt. Douwe Egberts verteld het volgende over de World of Origins;

Dark Roasted Spicy India

Deze Indiase koffie groeit op hoger gelegen plantages, altijd in de schaduw van aanwezige bomen en omringd door rijke variëteiten aan fruit en specerijen zoals peper, cardemon, vanille en mango. Het warme klimaat en de vruchtbare grond hebben het karakter van deze koffie ontwikkeld tot een volle en pittige smaak, met van nature lichte smaaktonen van specerijen zoals peper. Door deze koffie medium tot donker te branden komen deze smaken aangenaam tot hun recht.

Peru Nutty & Sweet

Deze Peruaanse koffie wordt verbouwd in bergachtige gebieden, waarbij de hoogte ervoor zorgt dat de koffiebonen langzaam rijpen. Dit geeft de tijd voor een bijzonder volle smaakontwikkeling. Door de vruchtbare grond en het vochtige klimaat krijgt de koffieboon van nature een iets zoetige smaaktoon, met een heerlijke nootachtige hint. De bonen worden met de hand geplukt en met zorg langzaam en licht gebrand, voor een goede ontwikkeling van smaak en aroma.

Flowery Papua New Guinea

Deze koffie uit Papua New Guinea wordt verbouwd op kleinere koffieplantages, gelegen op de hooglanden van het eiland met een relatief koel en vochtig klimaat. Het is een hoge kwaliteit Arabica koffie, met een volle en rijke smaakontwikkeling. De langzame rijping op de hoge en vochtige grond zorgt voor een natuurlijke ontwikkeling van een bloemig karakter, met een natuurlijke pit en een lichte chocolade nasmaak. Door de koffie langzaam en donker te branden komen alle smaakelementen optimaal terug in de kop.

Meer info op: www.de.nl