Cingel College biedt barista opleiding aan

Vanaf komend schooljaar biedt het Cingel Collegehaar leerlingen een barista-opleiding aan. “Vanaf september loopt de opleiding en we hopen dat we volgend schooljaar ook kunnen beginnen met het geven van cursussen”, vertelt Peter Dirven namens de school op bredavandaag.nl .

Passie
Een barista is een erkend vakman of -vrouw die gespecialiseerd is in koffie en dit met passie brengt. Naast de gebruikelijke espresso en melkvariant zoals cappuccino heeft hij ook kennis van andere zetmethodes en apparatuur. Ook kan een barista uitleggen hoe het traject van koffie loopt; van de groei van de bes tot aan het plukken, wassen, fermenteren, selecteren en branden van de boon en natuurlijk over het eindproduct. 

“We beginnen in september met de opleiding, omdat we het in de opleidingen Ondernemer Manager en Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw moesten passen. Leerlingen volgen anderhalf jaar ongeveer twee uur per week een les. Ook krijgen ze workshops en excursies.” vertelt Peter Dirven.

‘Een Cingel-Barista zorgt dat het koffiedrinken voor de gasten een extra beleving wordt. Hij heeft passie voor de wereld van koffie en straalt dat ook uit’, zo stelt de opleiding.

Erkend diploma
Het examen wordt volgens de Speciality Coffee Association of Europe(SCAE) normen afgenomen door een erkend SCAE examinator. Het examen bestaad uit een theorie en praktijk. De opleiding kent drie niveaus, niveau 1 certified basic barista, niveau 2 certified barista en certified master barista niveau 3 en staat hoog aangeschreven binnen de koffiewereld.