Vrouw wil knuffelen na seks, man koffie

Na de seks willen vrouwen nog even knuffelen, kussen en praten. Mannen daarentegen roken liever een sigaret of halen wat te eten of drinken. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek van Albright College. Hoewel het meeste onderzoek naar seks is gericht op wat eraan vooraf gaat, gebeurt er ook na de vrijpartij veel dat van betekenis kan zijn voor het vervolg in een relatie tussen twee mensen, aldus professor in de psychologie Susan Hughes. Dit onderzoek, dat in het komende nummer van The Journal of Sex Research verschijnt, is het eerste dat zich daarop heeft gericht.

Misbruik maken

Vrijwilligers gaven aan hoe belangrijk ze praten, kussen, knuffelen en de liefde verklaren vonden nadat ze met iemand hadden gevreeën. Vrouwen hechten belang aan al het bovenstaande. Sommige mannen gaven toe misbruik te maken van de bui van hun sekspartner en vragen juist dan om een gunst.

Screenen

Hughes toonde ook aan dat vrouwen onenightstands gebruiken om mannen te screenen voor hun geschiktheid als partner op lange termijn. Een man met een zachte kant scoort goed omdat dit zou bewijzen dat hij een goede toekomstige vader is. ”Mannen zijn geprogrammeerd om hun zaad zoveel mogelijk te verspreiden, waardoor kussen en knuffelen na het vrijen minder belangrijk is. Daarom is de kans groot dat een man een kop koffie maakt na het vrijen, zeker in het geval van een onenightstand.”

bron: Telegraaf.nl