Regelmatig een kop koffie of thee, minder kans op hartziekten

Drink je regelmatig een kop koffie of thee. Dan verkleint dat de kans op hartziekten. Dit meldt de Sunday Telegraph. Wel moet je een gezonde levensstijl erop na houden. 

Eén kopje per dag

Het Universitair Medisch Centrum in Utrecht bekeken dertien jaar lang het koffie- en theegebruik van 37.514 mensen. Onderzoeksleidster, professor Yvonne van der Schouw; “We kwamen tot de conclusie dat het drinken van koffie en thee een gunstige uitwerking heeft, zonder dat dit gepaard gaat met een hoger risico op beroertes of hartziekten.” Het drinken van drie en zes kopjes thee per dag drinken verlaagt de kans op hartklachten met 45 procent. Drink je meer dan zes koppen thee per dag dan verlaagt de  kans op hartklachten nog altijd met 36 procent. Koffiedrinkers kunnen ook opgelucht ademhalen. Het drinken van twee tot vier koppen per dag verlaagt de kans op hartklachten met 20 procent. Er zit een maar aan. Koffiedrinkers zijn vaker verstokte rokers dan theedrinkers en eten ook vaak minder gezond. 

Gezonde levensstijl

Alleen drinken van thee of koffie helpt niet. Je moet wel een gezonde levensstijl hebben om het het voordeel ervan te kunnen behalen. ” Het belangrijkste is om een gezonde levensstijl te hebben. Roken van een sigaret terwijl je koffie drinkt zal het effect opheffen en uren televisie kijken en een liter thee drinken, zonder enige lichaamsbeweging zal niet bijdragen aan een gezonder hart, “zei Ellen Mason British Heart Foundation.