Koffie werkt libido verhogend

Een actief seksleven is misschien wel de beste cario training die er is. Het is goed voor het hart, geheugen en het immuunsysteem. Maar wat als de zin nu ontbreekt of als iemand weer eens hoofdpijn heeft? Uit het nieuwste boek ‘Younger(Sexier) You’ blijkt dat een kopje koffie en een schoteltje pindanoten kunnen helpen.

De Amerikaanse anti-aging expert Dr. Eric Braveman somt in zijn nieuwste boek nog maar eens de voordelen van een goed seksleven op. Zo helpt het je jonger te voelen, er goed uit te zien en leef je er langer door. Maar ook verhoogt seks de hormoonniveaus, stimuleert het de stofwisseling, de hersenfuncties, de gezondheid van het hart en je immuunsysteem. Door de aanmaak van meer vitamine D worden spieren en botten sterker. Het liefdeshormoon oxytocine zorgt ervoor dat de hersenfunctie en het geheugen gestimuleerd wordt.

Goede voeding

Geen boeiend seksleven dan is er gelukkig nog hoop! “Heel wat seksuele problemen kunnen worden aangepakt door bepaalde voeding”, stelt Dr. Braverman. “Koffie bijvoorbeeld, pakt een wegkwijnend libido aan, terwijl pinda’s de opwinding vergroten. Bruine rijst helpt dan weer bij de bestrijding van seksuele aversie, terwijl avocado de capaciteit voor seksplezier kan vergroten”.

Menu

In zijn boek somt Dr. Braverman enkele voedingsmiddelen op die bij geen enkel boodschappenlijstje mogen ontbreken. Dus zet het volgende op de boodschappenlijst:

  • Asperges, rijk aan vitamine E, stimuleren de productie van hormonen, nodig voor actieve seks.
  • Bananen bevatten bromelaïne enzymen, goed voor het mannelijk libido. Ze leveren ook veel energie door kalium en riboflavin.
  • Kool helpt de bloedsomloop.
  • Selderij bevat andosterone, een mannelijk hormoon dat vrouwen weet op te winden.
  • Vijgen verhogen het libido en het seksuele uithoudingsvermogen omdat ze veel aminozuren bevatten, nodig voor de aanmaak van dopamine.
  • Oesters zijn rijk aan zink, nodig voor de productie van testosteron. Oesters bevatten ook dopamine.
  • Zeewieren bevatten ijzer, calcium en jodium en stimuleren het libido.