Koffie en sigaretten maken ons slimmer

Koffie en een sigaret in de ochtend is voor veel mensen een vast ritueel of zelfs hun ontbijt. Je hoort dat koffie en roken het allemaal negatieve effecten met zich meebrengt zoals bijvoorbeeld hartkloppingen en ziektes heeft het mis. Het maakt je slimmer en je wordt er alerter van.

Iemand die koffie drinkt alerter, extroverter, optimistischer, knapper, aardiger en ruikt beter. Maar maakt een kopje koffie je ook daadwerkelijk slimmer? Helaas, een hogere intelligentie is maar van korte duur: na het nemen van de eerste slok ben je alweer terug op je oude niveau. Wil je die intelligentie behouden dan zal je koffie moeten blijven drinken.

Onderzoek heeft aangetoond dat cafeïne de snelheid waarmee we zintuiglijke informatie verwerken verhoogt. We zien dingen sneller waardoor we sneller handelen en eerder beslissingen maken. Als klap op de vuurpijl maken ook sigaretten ons slimmer. Het nicotinegedeelte in ieder geval: het kortetermijngeheugen en je begaafdheid krijgt een boost.
Toch wegen alle positieve bijzaken, van voornamelijk sigaretten, niet op tegen de negatieve effecten. De combinatie maakt verre van supermensen van ons, waarschuwen de onderzoekers.

bron: bakadesuyo.com