Koffie en licht voorkomen winterdepressie

Last van een winterdip? Geen nood. Vanaf vandaag kan je terecht bij het eerste lichttherapiecafé van Nederland. De Bagels & Beans aan de Van Hallstraat in Amsterdam kunnen bezoekers een kwartiertje gratis lichttherapie krijgen. Dit onder het genot van een kop koffie, espresso of cappuccino. Bagels & Beans doet dit in samenwerking met Goodlite.

lichttherapie

In de Scandinavische landen is het heel normaal om lichttherapie aan te bieden in koffiebars en café’s. Zo om het tekort aan daglicht in de wintermaanden aan te vullen. Het licht is afkomstig van een speciale handzame lichttherapielamp, de Litebook Elite, die ervoor zorgt dat je met een goed humeur, wakker en vol nieuwe energie je (werk)dag kunt vervolgen. Bagels & Beans is de eerste koffiebar in Nederland die deze service aanbied aan hun klanten.

In Nederland hebben meer dan 500.000 mensen jaarlijks last van de winterdepressie, terwijl het aantal mensen met de mildere ‘winterdip’ of ‘wintermoeheid’ nog vele malen groter is. Bij vrouwen komt een winterdepressie 3 keer zoveel voor als bij mannen. Door het tekort aan licht tijdens de donkere dagen raakt onze biologische klok van slag, met gezondheidsklachten tot gevolg.

Kenmerkend voor de winterdip zijn (aanhoudende) vermoeidheid, weinig energie, concentratieproblemen, veel behoefte aan slapen, gewichttoename door de extra behoefte aan calorierijk voedsel en zelfs somberheid. Lichttherapie gaat deze klachten op natuurlijke wijze tegen.

Als de reacties van de bezoekers de lichttherapie positief zijn, wordt deze service mogelijk uitgebreid naar alle andere vestigingen van Bagels & Beans.

Showing 1 comment

  1. Is er ook al nieuws of B&B het experiment gaat uitbreiden naar andere vestigingen? De lamp die ze gebruiken is trouwens een top-lamp, een litebook elite.

Comments are closed.