Katerkiller, koffie en aspirine

Een nacht flink doorgetrokken, wakker worden met knallende koppijn en een kater kado erbij. Er zijn tal van  huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om hier snel van af te komen. Vergeet deze allemaal maar want wetenschappers beweren nu de beste remedie hier tegen te hebben gevonden. Asperine samen met koffie!

Ratten

Uit onderzoek is gebleken dat de cafeïne in koffie en de ontstekingsremmende bestanddelen van pijnstillers de effecten van alcohol tegengaan. Amerikaanse onderzoekers testten op ratten die gevoelig zijn voor migraine het effect van een lage dosissen pure alcohol. Bij migrainepatiënten veroorzaken lage dosissen al hoofdpijn en bij de ratten kon men de hoofdpijn al opwekken zonder dat de dieren dronken raakten. De huid rond de ogen van de ratten werd na vier uur gevoelig, wat een teken van hoofdpijn is. De ratten kregen dan cafeïne en ontstekingsremmers, dit verzachtte hun symptomen.

Vier uur

Het beste tijdstip om de pijnstillers en de cafeïne in te nemen is vier uur nadat je alcohol gedronken hebt. Volgens de wetenschappers is dan het niveau van acetaat, chemische stof die de kater veroorzaakt, het grootst.