4 kopjes koffie goed voor het hart

Is koffie nu wel of niet gezond voor je? Het ene onderzoek zegt dat prostaatkanker verkleint, dat stoppen hoofdpijn en vermoeidheid geeft en de kans op diabetes verkleint. Nu komt er in dit onderzoek naar boven dat mensen Mensen die vier of meer koppen koffie per dag drinken, hebben minder kans op hartritmestoornissen.

Dat is gebleken uit een grootschalig Amerikaans onderzoek, dat vrijdag wordt gepresenteerd tijdens het 50-jarig bestaan van de American Heart Association.

Volgens de onderzoekers hebben mannen en vrouwen die dagelijks minimaal vier koppen koffie drinken 18 procent minder kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen wegens hartritmestoornissen. Bij wie op een dag één tot drie keer koffie drinkt, was een verlaging in risico te zien van 7 procent.

„Het onderzoek betekent niet dat mensen koffie moeten drinken om hartritmestoornissen te voorkomen”, benadrukt onderzoeker Arthur Klatsky. De uitkomst ondersteunt volgens hem wel het idee dat mensen met hartritmestoornissen of met het risico daarop, koffie niet hoeven te laten staan.

Aan het onderzoek hebben ruim 130.000 mannen en vrouwen meegedaan. De onderzoekers hebben het aantal ziekenhuisopnamen in deze groep tien jaar lang bijgehouden.

bron: telegraaf.nl

Showing 1 comment

  1. Die minimaal 4 koppen per dag zijn dat gewone hollandse bakken of tellen espresso’s ook…. En als bij 4 er 18 % minder kans op is. en ik drink er minimaal 8 per dag… heb ik dan 36 % minder kans….?

Comments are closed.