diRossi, handgemaakte tampers

Ooh was een mooie espresso apparaat heb je’ dit krijg je meestal te horen van een niet koffiegek als die bij je langskomen. De thuisbarista of koffiegek valt meestal op wat voor tamper je naast de machine hebt staan. Misschien wel het minst spannende onderdeel maar wel een belangrijk onderdeel. Hij moet goed in de hand liggen en bijna naadloos passen in het filterbakje. diRossi deelt deze visie ook. Op maat gemaakte tampers die ook nog een lust voor het oog zijn.

diRossi

Enkele weken geleden contact gehad met mensen achter diRossi. Ik vroeg hun of ik een van hun tampers mocht testen voor Thuisbarista. “Geen probleem, zoek een tamper uit en wij sturen je hem toe!”

In plaats van één tamper stuurde diRossi er twee op. Netjes verpakt kwamen de tampers binnen via de post. Naast de tamper die ik uitgezocht had zat er ook nog een ‘Diablo Palisander Maple Padoek’ met een bolle onderkant erbij. Eerste indruk is heel goed. De tampers zijn zeer netjes afgewerkt en voelen goed aan. Vakmanschap straalt er vanaf.

Pera Palisander

diRossi_tampers-1 diRossi_tampers-2 diRossi_tampers-6Een klassieke tamper gemaakt van mooi Santos Palisander (Rosewood) afkomstig uit Zuid Amerika (Brazilië, Bolivia). Het is een zeer harde houtsoort met een prachtig gestreept uiterlijk met geelbruine, roodbruine tot donkerbruine strepen en vaak een erg fraaie vlamtekening. De base van de tamper sluit naadloos aan op het hout. De tamper weegt 330gram, ligt lekker in de hand en het hout voelt goed aan. Persoonlijk vind ik dit model de fijnste tampers die er zijn. Beter dan de Chineese Reg Barber copie die ik heb.

Diablo Palisander Maple Padoek

diRossi_tampers-4 diRossi_tampers-3 diRossi_tampers-5Deze tamper wordt op de site omschreven als special. Dit komt omdat er meerdere houtsoorten, Palisander, Maple en Padoek, gebruikt zijn en hierdoor een echt uniek exemplaar is geworden. Hij is korter dan de Pera en doordoor vind ik hem net wat minder vasthouden. Verder dezelfde perfecte afwerking als de Pera Palisander.

diRossi heeft in hun assortiment de keuze uit zes verschillende modellen, diverse excotische houtsoorten en vier verschillende tamperbases. Zo is er voor ieder een tamper te maken. Mocht dat niet lukken dan helpen ze je graag om een tamper geheel naar jouw wensen te maken. Naast tampers hebben ze ook houten handgrepen voor je espresso machine. Zo kun je alles matchend maken. Wees eerlijk, toch veel mooier dan dat plastic!

diRossi bedankt voor het beschikbaar stellen van de tampers! Meer info op: diRossi.nl

Welke tamper heb jij naast je espressomachine staan als thuisbarista?