Moment van timen

Alles voor de startende thuisbarista

Moment van timen

Berichtdoor Arbor » 16 Jan 2018, 15:53

Hoi Forumleden,

Ik heb een vraag over het beginnen van het timen van een espressoshot om deze zo goed mogelijk te kunnen krijgen (en informatie te krijgen over de maalgraad en hoeveelheid gebruikte koffie).

Op dit moment gebruik ik een stopwatch naast de machine en druk die aan op het moment dat ik de pomp aan druk. Na ongeveer 27-28 seconden zet ik deze dan weer uit.

Is dit de bedoeling? Of geld die 25-30 seconden vanaf eerste druppel?

Ook iets gelezen over het blonding point, hoe houd ik die in de gaten?

Groeten,
Arbor
Arbor
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 18 Dec 2017, 14:04

Re: Moment van timen

Berichtdoor manduca » 16 Jan 2018, 18:48

er is geen harde tijdsregel. Maar meestal zit je wel rond die 25-30 seconden. Verder is het vooral proeven en van daaruit varieeren.
Ik (of beter gezegd mijn weegschaal) begint te tellen bij de eerste druppels in het kopje.

Blondingpoint zie je door te kijken naar de koffie die uit je portafilter komt. Als die blond kleurt ben je daar :).
Thuis: Londinium I Luxe * Compak K10 Pro Barista
Werk: BFC Junior * Mazzer Super Jolly
Gebruikers-avatar
manduca
 
Berichten: 1421
Geregistreerd: 25 Feb 2010, 16:18
Woonplaats: Utrecht


Terug naar Beginnend thuisbarista?

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron