Thee duurder door droogte

Luxe theesoorten
Plaats reactie
Patrick
SCAE Barista Level 1
Berichten: 947
Lid geworden op: 17 aug 2008, 21:15

Thee duurder door droogte

Bericht door Patrick »

Ernstige droogte in de grote theeproducerende landen drijft de komende tijd de prijs van thee sterk omhoog. Dat schrijft de krant Financial Times dinsdag op basis van verwachting van de landbouworganisatie FAO van de Verenigde Naties.

De grootste problemen doen zich voor in Sri Lanka, een van de grootste thee-exporteurs ter wereld. Daar zal de productie als gevolg van droogte dalen naar het laagste punt in de afgelopen zeven jaar, verwacht de FAO. Door de wereldwijde economische crisis zullen boeren ook minder dure kunstmest gebruiken, waardoor de productie eveneens omlaag gaat.

In 2008 daalde de productie van thee wereldwijd met 1,2 procent tot 3,78 miljoen ton. De consumptie steeg echter met bijna 5 procent tot 3,85 miljoen ton.

Ook in Kenia, eveneens een grote theeproducent, was er het afgelopen seizoen veel droogte. De prijzen op de groothandelsmarkt in Mombassa lagen in 2008 gemiddeld 11 procent hoger dan in 2007. De prijsstijging zette zich in de eerste maanden van dit jaar verder door.

bron: DFT 31 maart 2009
ik ben niet meer actief op dit forum
Gebruikersavatar
geronimoxx
Berichten: 190
Lid geworden op: 11 apr 2009, 18:33
Locatie: Amstelveen

Re: Thee duurder door droogte

Bericht door geronimoxx »

Ik ben in Sri Lanka geweest. Kan me niet herinneren dat er kunstmest werd gebruikt. Heb BOP BOPF en wat silvertip meegenomen. Vond ze alledrie niet echt lekker.
DB924 id molen.
Plaats reactie