Tonino, esperanto voor branders

Alles over het zelf branden van je bonen

Tonino, esperanto voor branders

Berichtdoor fransg » 08 Jan 2016, 12:01

LONDINIUM L1-P -- HG One -- Mazzer Mini E --Compak R120 & E8 -- Rocket -- La Pavoni -- Fracino Roastilino & Fuji PXG4 -- Tonino -- VST TDS
Gebruikers-avatar
fransg
 
Berichten: 4602
Geregistreerd: 25 Nov 2011, 16:48
Woonplaats: Amsterdam

Re: Tonino, esperanto voor branders

Berichtdoor ErikSlowCup » 04 Jan 2017, 20:57

Om de Tonino-gegevens te kunnen uitwisselen blijken zowel de tamping-druk als de maalgraad gelijk te moeten zijn.
Zo wordt beweerd.

Mijn idee is dan NIET te tampen.
Het strooisel gewoon opvangen zonder verder bewerking.
Dit scheelt alweer 1 variabele.

Nu moet er alleen nog gestandaardiseerd worden op de maalgraad!
(Is hier wat over bekend?)

Gr Erik
Nieuw: Londinium-R Strietman CT1 HG-1 Bezzera BZ09 La Pavoni prof Ceado E37S Tidaka-CB1 Dalian Amazon DL-A721-SBB
Oldtimer hevels: Olympia Creminamodel 1967 groene+zwarte Caravel Feamina Baby La Peppina KIM Slow: Chemex Coffemaker 3 Graef CM90
ErikSlowCup
 
Berichten: 135
Geregistreerd: 30 Jun 2013, 18:56


Terug naar Branden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast