Burundi

Alles over het zelf branden van je bonen

Burundi

Berichtdoor fransg » 29 Mrt 2015, 14:03

Afbeelding

Een super lekkere Burundi, groen bij Adriaan vandaan, zelf gebrand. Ik dacht aanvankelijk dat ik ze te kort of niet heet genoeg had gebrand, maar dat valt bij nader inzien erg mee. M'n vriendin vond de cappuccino's ervan bijzonder geslaagd, zacht van smaak.
LONDINIUM L1-P -- HG One -- Mazzer Mini E --Compak R120 & E8 -- Rocket -- La Pavoni -- Fracino Roastilino & Fuji PXG4 -- Tonino -- VST TDS
Gebruikers-avatar
fransg
 
Berichten: 4602
Geregistreerd: 25 Nov 2011, 16:48
Woonplaats: Amsterdam

Re: Burundi

Berichtdoor lmg475 » 29 Mrt 2015, 14:10

Ziet er lekker uit. Ik heb ze ook besteld.
Gebruikers-avatar
lmg475
 
Berichten: 391
Geregistreerd: 29 Sep 2013, 22:34
Woonplaats: Retie (B)

Re: Burundi

Berichtdoor @3aan » 29 Mrt 2015, 16:01

Ik zal er volgende keer toch eens een nieuw kopje bijdoen,
heb nog een mooi Design Sismo kopje met opdruk van Cafés Richard, liggend oortje en bijpassende schotel.

Afbeelding

Mensen die interesse hebben in de Burundi kunnen me even een mailtje doen.
ASTORIA FIORE 1983 - VERSALAB M3 met doseerschuiven
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Daar vindt u ook de plaatsen waar ik zo af en toe met de "Tardis" aanwezig ben.
Gebruikers-avatar
@3aan
 
Berichten: 4278
Geregistreerd: 04 Mrt 2011, 08:41
Woonplaats: Westland / Netherlands

Re: Burundi

Berichtdoor MrArrow » 29 Mrt 2015, 21:51

Heb ze net ook besteld bij Adriaan! :)

Hopelijk volgende week mijn eerste batch popcorn branding :D
Beginneling met een Gaggia Classic & SM96
Gebruikers-avatar
MrArrow
 
Berichten: 49
Geregistreerd: 25 Feb 2015, 23:30

Re: Burundi

Berichtdoor fransg » 14 Apr 2015, 16:10

De Burundi van @3aan roostert, loopt en smaakt prima vandaag de dag!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
LONDINIUM L1-P -- HG One -- Mazzer Mini E --Compak R120 & E8 -- Rocket -- La Pavoni -- Fracino Roastilino & Fuji PXG4 -- Tonino -- VST TDS
Gebruikers-avatar
fransg
 
Berichten: 4602
Geregistreerd: 25 Nov 2011, 16:48
Woonplaats: Amsterdam

Re: Burundi

Berichtdoor @3aan » 14 Apr 2015, 17:11

Ik heb hem afgelopen zondag op de kofferbakverkoop. als single in de espresso geschonken en als blend met de Malabar in de Cappuccino's, het werd allemaal hogelijk gewaardeerd.
In de Americano een dubbelshot Burundi en de mensen gevraagd eerst eens te proeven voordat er suiker of een zoetje in verdween, leuk om dan te zien dat de zoetekauwen het volledig wegwerkten zonder zoet, beetje educatie blijft het leuke aan het geheel.
ASTORIA FIORE 1983 - VERSALAB M3 met doseerschuiven
Volg Adriaans koffiekar op http://www.facebook.com/A3koffie
Daar vindt u ook de plaatsen waar ik zo af en toe met de "Tardis" aanwezig ben.
Gebruikers-avatar
@3aan
 
Berichten: 4278
Geregistreerd: 04 Mrt 2011, 08:41
Woonplaats: Westland / Netherlands

Re: Burundi

Berichtdoor bobbee » 14 Apr 2015, 18:59

@3aan schreef:In de Americano een dubbelshot Burundi en de mensen gevraagd eerst eens te proeven voordat er suiker of een zoetje in verdween, leuk om dan te zien dat de zoetekauwen het volledig wegwerkten zonder zoet, beetje educatie blijft het leuke aan het geheel.

Dat maakt het leuk voor jou en meteen een goede les voor je klanten! Leuk!
Ik vraag altijd aan mensen die meteen de suiker pakken zonder te proeven of ze dat ook met hun avondeten doen, meteen zout en peper erop zonder te proeven!? :grin:
Espresso gear: BEZZERA Strega || Tidaka CB-1 2015
Filter gear: HARIO V60 || KALITA Kettle
Roasting gear: Behmor 1600+
Gebruikers-avatar
bobbee
 
Berichten: 1543
Geregistreerd: 24 Sep 2012, 11:40
Woonplaats: Emmen

Re: Burundi

Berichtdoor Erik van Voorst » 19 Apr 2015, 19:56

Uhhhh...ja dus dat doen ze.

Hoeveel mensen ik wel niet "standaard" zout op hun frites...peper op hun biefstukje....suiker in hun koffie en thee heb zien doen zonder dat ze ook maar IETS hebben geproefd....m.a.w. doseren is ineens onmogelijk geworden (tenzij er te weinig is gebruikt) en het (dure) voedsel of drankgebeuren is terplekke verpest qua smaak :o
Rocket Giotto Pro + Eri(k) 's E61 Temp// Francis Francis X1 // Mazzer Mini E type A (SJ) // DVA LT8 // .....en heel veel speelgoed
Gebruikers-avatar
Erik van Voorst
 
Berichten: 494
Geregistreerd: 10 Jan 2015, 19:07

Re: Burundi

Berichtdoor wedj » 23 Apr 2015, 21:50

Vandaag de burundi gebrand nu even geduld. Kijken of ue in de favouriten lijst van mij gaat komen :-)
Thuis: ECM Technika 4 pro, Eric's E 61, LSM SM 96 doserless
Werk: Aeropress, Demoka203
Branderij: Syphon, Pavoni Pro,Moccamaster, Chemex, french press, Bialetti, lSM SM 96 doserless,Mahlkönig Columbia, Gene Cafe, Toper Cafemino (gas) and still happy
wedj
 
Berichten: 254
Geregistreerd: 26 Dec 2012, 02:45

Re: Burundi

Berichtdoor fransg » 23 Apr 2015, 22:11

Vandaag een Burundi espresso gezet die ik 8 dagen geleden brandde: smaak verrukkelijk, 17.6g in, 36.3g uit, 10 TDS -> 21.4 EXT

En van een Burundi die ik vandaag brandde een uur na branding van 10g maalsel in de french press, 150ml in, 3 minuten wachten, 85ml uit, TDS 1.3, 19% EXT smaak zacht / brood / zoet / kruidig (maar niet sterk)
LONDINIUM L1-P -- HG One -- Mazzer Mini E --Compak R120 & E8 -- Rocket -- La Pavoni -- Fracino Roastilino & Fuji PXG4 -- Tonino -- VST TDS
Gebruikers-avatar
fransg
 
Berichten: 4602
Geregistreerd: 25 Nov 2011, 16:48
Woonplaats: Amsterdam

Volgende

Terug naar Branden

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron