World Aeropress Championship 2011

18 koffiegekken zullen 23 oktober het tegen elkaar opnemen in het World Aeropress Championship 2011. Het kampioenschap vindt tijdens de HOST (internationale hospitality beurs) plaats. Marco & Über zullen tijdens dit kampioenschap optreden als gastheer samen met Aerobie, de maker van de Aeropress.

Deelnemerslijst 2011:

  1. Robert Benge, Cafe Cesura – Seattle, USA
  2. Alexander Paull, White Horse Coffee – Sydney, Australia
  3. Colin Harmon, 3FE – Dublin, Ireland
  4. Megumi Ueno, Brew Bar Cafe – Belfast, Ireland
  5. John Stubberud, Kaffee-Alchemie – Salzburg, Austria
  6. Steve Souphanthong, Social Coffee Company – Ontario, Canada
  7. Ben Toovey, Genovese Coffee – Melbourne, Australia
  8. James Hoffmann, Square Mile Coffee Roasters – London, England
  9. Matthew Davis, AIR Coffee Roasters – Sydney, Australia
  10. Tim Wendelboe, Tim Wendelboe – Oslo, Norway
  11. Noriko Sunaga, Manly Coffee – Fukuoka, Japan
  12. John Gordon, Square Mile Coffee Roasters – London, England
  13. Pavol Csiba, Green Plantation Coffee – Komarno, Slovakia
  14. Joshua Wismans, Alterra Coffee Roasters – Milwaukee, USA
  15. Brian W. Jones, Dear Coffee, I Love You – Göteborg, Sweden
  16. Jeff Verellen, Caffenation – Antwerp, Belgium
  17. Paweł Trzciński, Java Coffee Company – Warsaw, Poland
  18. Gwilym Davies, Prufrock – London, England

Jury 2011:

  1. David Walsh, Marco – Ireland
  2. Mark Dundon, Seven Seeds – Australia
  3. Anne Lunell, Koppi – Sweden

De regels zijn simpel maar waar het vooral om gaat is hoe de koffie smaakt. Elke ronde duurt 8 minuten waarvan 5 minuten voorbereiding en 3 minuten voor het zetten van 2dl koffie. De koffie die gebruikt mag zelf gekozen worden zolang hij maar uit Kenia komt. Daarnaast moet de deelnemer ook een geschreven uitleg van de gebruikte techniek overleggen aan de jury. Elke koffie wordt blind beoordeeld.

Meer info over het World AeroPress Championship

Showing 1 comment

Comments are closed.