18 koffiegekken zullen 23 oktober het tegen elkaar opnemen in het World Aeropress Championship 2011. Het kampioenschap vindt tijdens de HOST (internationale hospitality beurs) plaats. Marco & Über zullen tijdens dit kampioenschap optreden als gastheer samen met Aerobie, de maker van de Aeropress.
Deelnemerslijst 2011:
- Robert Benge, Cafe Cesura – Seattle, USA
- Alexander Paull, White Horse Coffee – Sydney, Australia
- Colin Harmon, 3FE – Dublin, Ireland
- Megumi Ueno, Brew Bar Cafe – Belfast, Ireland
- John Stubberud, Kaffee-Alchemie – Salzburg, Austria
- Steve Souphanthong, Social Coffee Company – Ontario, Canada
- Ben Toovey, Genovese Coffee – Melbourne, Australia
- James Hoffmann, Square Mile Coffee Roasters – London, England
- Matthew Davis, AIR Coffee Roasters – Sydney, Australia
- Tim Wendelboe, Tim Wendelboe – Oslo, Norway
- Noriko Sunaga, Manly Coffee – Fukuoka, Japan
- John Gordon, Square Mile Coffee Roasters – London, England
- Pavol Csiba, Green Plantation Coffee – Komarno, Slovakia
- Joshua Wismans, Alterra Coffee Roasters – Milwaukee, USA
- Brian W. Jones, Dear Coffee, I Love You – Göteborg, Sweden
- Jeff Verellen, Caffenation – Antwerp, Belgium
- Paweł Trzciński, Java Coffee Company – Warsaw, Poland
- Gwilym Davies, Prufrock – London, England
Jury 2011:
- David Walsh, Marco – Ireland
- Mark Dundon, Seven Seeds – Australia
- Anne Lunell, Koppi – Sweden
De regels zijn simpel maar waar het vooral om gaat is hoe de koffie smaakt. Elke ronde duurt 8 minuten waarvan 5 minuten voorbereiding en 3 minuten voor het zetten van 2dl koffie. De koffie die gebruikt mag zelf gekozen worden zolang hij maar uit Kenia komt. Daarnaast moet de deelnemer ook een geschreven uitleg van de gebruikte techniek overleggen aan de jury. Elke koffie wordt blind beoordeeld.
Meer info over het World AeroPress Championship
Showing 1 comment
Comments are closed.