Koffiewedstrijden tijdens Horecava 2015

Op 12 januari organiseert de SCAE Nederland de finale van het Dutch Barista Championship. De finale zal plaats vinden tijdens de Horecava, die van maandag 12 januari tot en met donderdag 15 januari gehouden wordt in Amsterdam. Ook zullen de voorrondes van het Latte Art kampioenschap gehouden worden.

Dutch Barista Championship

Sinds 2002 wordt het Dutch Barista Championship jaarlijks gehouden. De deelnemer krijgt 15 minuten de tijd om vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks te presenteren aan een jury. De beoordeeld de deelnemer op zijn vakkennis, vaardigheden, hygiëne, werkorganisatie en de presentatie. Maar ook de smaak van de 12 koffiedranken worden beoordeeld.

De voorrondes werden dit jaar gehouden in Nijmegen en hieruit kwamen zes finalisten naar voren;

  • Stefan Bouman
  • Dagmar Geerlings
  • Ka-Tjun Hau
  • Keng Pereira
  • Stefan Sampietro
  • Lex Wenneker

Deze zes hebben allemaal evenveel kans om de titel binnen te halen en zich te plaatsen voor het World Barista Championship in april 2015 in Seattle, USA.

poster dutch latte art championship dutch barista championship

Dutch Latte Art Championship

Op 13 en 14 januari organiseert de SCAE Nederland vervolgens de voorrondes voor het Dutch Latte Art Championship. Sinds 2004 wordt deze georganiseerd door Friesche Vlag. FrieslandCampina werd in 2009 hoofdsponsor en is het kampioenschap officieel onderdeel van de SCAE Nederland geworden.
Latte art is de ware kunst tussen koffie en melk. De barista maakt de meest uiteenlopende figuren in de koffie doormiddel van melk.

De voorrondes zijn de kwalificatie voor de finale van het Dutch Latte Art Championship. Deze finale staat gepland tijdens het Amsterdam Coffee Festival in mei 2015. De verse Nederlandse latte art-kampioen zal in juni zijn kunsten vertonen tijdens het World of Coffee-evenement in Gothenburg, Zweden.

Thuisbarista zal aanwezig zijn tijdens de koffiewedstrijden. Hou de site en Facebook in de gaten!