Dutch Aeropress Championship 2016

“Say yes to the Press” wederom host Coffeecompany het Dutch Aeropress Championship. Op zaterdag 19 maart 2016 – in het weekend van het Amsterdam Coffee Festival – barst deze strijd weer los op Coffeecompany’s Oosterdok-locatie in Amsterdam.

Dutch Aeropress Championship

In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is het Dutch Aeropress Championship laagdrempelig van aard. Tijdens de wedstrijd strijden 27 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury, bestaande uit professionals, beslist welke koffie de lekkerste is en de maker daarvan gaat door naar de volgende ronde. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2016’ krijgen en wint een trip naar Dublin. Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2016.

Dutch Aeropress Championship 2015

SOLD OUT in 10 minuten

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship opende gisteren, maandag 8 februari, om 10.00 uur op coffeecompany.nl. Na 10 minuten waren alle plaatsen bezet, iets wat de Coffeecompany zelf niet verwacht had. Boze/teleurgestelde stemmen op social media van mensen die graag mee gedaan hadden. De creatieve geest om aan een inschrijving te komen, dubbele inschrijfgeld betalen inclusief rondleiding in de branderij en zelf je koffie mogen branden, passeerde de revue. Gezien de grote belangstelling voor het kampioenschap is het houden van een voorronde geen verkeerde gedachte.

Dutch Aeropress Championship 2016

Ontwerp: Vincent Meertens

Wie, wat, waar, wanneer

Dutch Aeropress Championship 2016

zaterdag 19 maart om 18:30
CC Oosterdok
Oosterdokskade 137, 1011 DL Amsterdam

Foto’s: Harm Dommisse