Dutch Aeropress Championship 2015

Dutch Aeropress Championship 2015 wordt dit jaar wederom georganiseerd door de Coffeecompany. Op vrijdag 13 maart zal het evenement plaatsvinden in Coffeecompany op de Oosterdokskade in Amsterdam.

Dutch Aeropress Championship 2015

In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is deze laagdrempelig van aard. Alle deelnemers gebruiken dezelfde koffie, en strijden via een afvalmechanisme tegen elkaar. Wie de lekkerste koffie voor de driekoppige jury maakt, gaat door naar de volgende ronde. De winnaar mag zich niet alleen Dutch Aeropress Champion 2015 noemen, maar gaat ook begin april naar Seattle voor het wereldkampioenschap.

Aeropress

De aeropress is een kunststof zetsysteem voor koffie. Alan Adler, bekend van de Aerobie-frisbee, vond hem vanuit persoonlijke enthousiasme voor goede koffie uit. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie handmatig door het filter wordt gedrukt.

Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s en kwam hij onlangs al voorbij tijdens Brew Monday. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in tientallen landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

Dutch-Aeropress-Championship-2015

Inschrijvingen voor de wedstrijd openen vrijdag 13 februari om 10.00 uur op coffeecompany.nl.