Heb jij een hekel aan maandagen? Dan ben je echt niet de enige. Gelukkig is maandag altijd Brew Monday. De vervelendste dag van de week beginnen wij met koffie en deze week is het de Sowden Softbrew.
Sowden Softbrew
De Softbrew is een ontwerp van George Sowden. De gedachte erachter is dat er zo min mogelijk afval geproduceerd wordt als je koffie zet met de Softbrew. De Sowden Softbrew is een porceleinen pot met een metalen filter erin. Je kunt de koffie goed vergelijken met een French-Press. De Softbrew is in diverse maten te krijgen. Voor koffie/water verhouding kun je die van de French-Press aanhouden.
- 2 kops: 19 gram koffie | 300 gram water
- 4 kops: 38 gram koffie | 600 gram water
- 8 kops: 53 gram koffie | 850 gram water
- 12 kops: 88 gram koffie | 1400 gram water
- Zorg dat het filter goed schoon is. Door de zeer kleine gaatjes blijft er makkelijk oude koffie in hangen.
- Breng voldoende water aan de kook.
- Weeg de koffiebonen af en maal deze grof.
- Doe het metalen filter in de pot en doe de gemalen koffie erin.
- Bevochtig nu de gemalen koffie en laat deze 30 seconden bloomen. Verse koffie gaat opwellen ofwel bloomen.
- Giet nu het resterende water erop tot aan de streep die op het filter staat.
- Laat de koffie nu 4 minuten staan en haal het filter eruit.
- Laat de koffie even staan voordat je hem serveert.
- Geniet van je Brew Monday koffie!
Je kunt ook coldbrew maken in je Sowden of thee ermee zetten. De Sowden Softbrew is veelzijdig in zijn gebruik.
Volgende week maandag een nieuwe Brew Monday dus een nieuwe zetmethode, de Clever Dripper!!
Begin jij de week altijd met koffie? Laat jouw #brewmonday koffie zien!
Gebruik de tags #brewmonday en #thuisbarista