Vandaag een gewone Brew Monday zoals gewend. Afgelopen vrijdag 13 maart vond het Dutch Aeropress Championship 2015 plaats bij Coffeecompany aan het Oosterdok in Amsterdam. Mocht je nu benieuwd zijn hoe de top 3 van Nederland hun Aeropress ‘pompte’?!?! Hieronder de Dutch Aeropress 2015 recepten.
Dutch Aeropress 2015 recepten
De deelnemers gebruikten allemaal dezelfde koffie namelijk; Finca El Mango uit Colombia.
1: Floris aka The Boss
- 19 gram koffie
- 200 ml water
- Bloom de koffie koud met 30 gram water van 15 graden, 2 minuten
- Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 72 graden
- Wacht 30 seconden en druk de koffie in 30 seconden door.
2: Mieke
- Door hoog te doseren en grof te malen heb ik geprobeerd zo veel mogelijk fruit uit de koffie te halen en een chocolade explosie op het eind te krijgen.
- 23.6 gram koffie, grof gemalen
- Schenk water van 74 graden op de koffie
- Gebruik twee papieren filters
- Doe dit in totaal 1.45 minuten
3: Francesco
- 20 gram koffie, fines er uit gezeefd
- Inverted zetmethode
- 3 papieren filters
- Bloom de koffie koud met 40 gram water van 15 graden, 2 minuten
- Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 80 graden
- Wacht 30 seconden en druk de koffie door.
Zelf een Aeropress pompen als een baas? De koffie, Finca El Mango, Nariño, Colombia, is nog steeds te krijgen bij Coffeecompany!
Volgende week weer een Brew Monday. Met deze keer de Bacchi zoals eingelijk vandaag geplanned!!
Begin jij de week altijd met koffie? Laat jouw #brewmonday koffie zien!
Gebruik de tags #brewmonday en #thuisbarista