Brew Monday, Cold Brew part 1

Deze maandag de Cold Brew tijdens Brew Monday. De klok is al weer een uur vooruit maar de zon laat zich nog niet zien. Echt terras weer kun je het nog niet noemen maar dat mag de pret niet drukken.

Cold Brew

Cold Brew is kortweg koffie die koud gezet wordt. De koffie staat ongeveer 12 uur met het water in contact voordat het gefilterd wordt. Het is niet te verwarren met Dutch Coffee wat ook een koud zetproces is.

cold-brew-brew-guidecoldbrew-brew-guide

  1. Weeg de koffie bonen. 140 gram op 1 liter water.
  2. Maal de koffiebonen net zo grof als voor French-Press.
  3. Doe de gemalen koffie in de Sowden filter. Tik nu tegen het filter om zo de hele fijne deeltjes eruit te zeven.
  4. Zet het filter in de Sowden terug en zet de weegschaal op 0.
  5. Voeg nu de helft aan water toe en roer het paar keer om.
  6. Voeg nu het overige gewicht toe aan ijsblokken.
  7. Wacht nu ongeveer 12 uur voordat je kunt filteren.
  8. Haal de filter eruit en filter de koffie eventueel door een papieren filter.
  9. Doe de Cold Brew in een schone fles en bewaar hem in de koelkast.
  10. Geniet van je Brew Monday/Tuesday koffie!

Morgen deel 2 van deze Brew Monday!

coldbrew-brew-guide

Volgende week weer een Brew Monday. Met deze keer de Kalita wave !!

Begin jij de week altijd met koffie? Laat jouw #brewmonday koffie zien!

Gebruik de tags #brewmonday en #thuisbarista