Brew Monday, Bacchi

Al weer een nieuwe week is begonnen en dat betekend, Brew Monday. Vandaag is de beurt aan de Bacchi.

Bacchi

De Bacchi is een ‘stove top’ espresso machine. Het principe lijkt veel op dat van een moka pot. Water onderin een reservoir, koffie in een filter erboven en op het fornuis ermee! Grote verschil is dat druk bij de Bacchi veek hoger is. Met de Bacchi gaat het water met 9 bar door de koffie. Ook bepaal je zelf waneer je de extractie laat beginnen door middel van een ventiel op te draaien. Je zou er bijna ‘pressure profiling’ mee kunnen doen!! De Bacchi kan 1 op 2 espresso’s zetten, verder niks, meer is ook niet nodig. Hele zetproces duurt ongeveer 7 minuten. Dus het is belangrijk om de juiste stand op het fornuis te vinden. Ook de maalgraad en dosering is van belang. Genoeg om mee te experimenteren dus.

  1. Haal de Bacchi uit elkaar en vul het onderste reservoir tot aan de onderste rand.
  2. Zet de zuiger met het tweede reservoir er boven op en vul deze ook met water.
  3. Maal de koffie net zoals je voor espresso doet en vul het filterbakje. Dit zal ongeveer 15 gram koffie zijn.
  4. Verdeel de koffie netjes in het filterbakje en zet deze in de filterdrager van de Bacchi.
  5. Druk nu de koffie aan met het bovenste gedeelte van de Bacchi en plaats het geheel op de zuiger.
  6. Draai de grote knop boven aan dicht en controleer of het ventiel dicht is.
  7. Zet de Bacchi op het vuur.
  8. Een fluittoon geeft aan dat er genoeg druk is om espresso te zetten. Dit moet ongeveer na 7 minuten zijn.
  9. Zet de kop of kopjes eronder en open het ventiel. Draai ook het vuur onder de Bacchi uit.
  10. Geniet van je Brew Monday koffie!

brew-guide-Bacchi-espresso-brew-monday brew-guide-Bacchi-espresso-brew-monday

Dank aan CasaBarista. Volgende week weer een Brew Monday. Met deze keer de ……. !!

Begin jij de week altijd met koffie? Laat jouw #brewmonday koffie zien!

Gebruik de tags #brewmonday en #thuisbarista